ACA IT-Solutions wint Liferay Community Award opnieuw - artikel

De COIN 'business unit' van ACA IT-Solutions is op vrijdag 6 oktober 2017 voor het vierde jaar op rij verkozen tot Liferay Community Excellence Partner. Dit werd bekend gemaakt tijdens de Europese developer conference Devcon. Het werd ook nog eens extra in de verf gezet met een 'Award ceremony' in Austin, Texas, tijdens het North American Symposium. Jaarlijks kiest Liferay de winnaars uit een wereldwijde selectie van IT-bedrijven die bijdragen aan de community van Liferay.

ACA IT-Solutions gelooft al sinds zijn oprichting in 1998 in open source. Aangezien COIN, de 'business unit' voor content- en informatiegedreven oplossingen, ontstaan is op basis van dezelfde ACA-waarden, vinden de COIN-teamleden het enorm belangrijk om bij te dragen aan een community. De bevestiging van deze overtuiging in de vorm van de Liferay Community Excellence Award is dus een mooie opsteker voor het hele team.

Erkenning van onze expertise

Dankzij het engagement van COIN wordt het product Liferay stabieler en worden nieuwe features opgenomen in volgende releases. De Award is een erkenning van de expertise van het team. “Het is onmogelijk om deze Award in de wacht te slepen als je geen expertise hebt in het product. Technisch onderzoek en oplossingen ontwikkelen voor gerapporteerde bugs in de Liferay community gaat enkel als je het product van binnen en buiten kent,” zegt Jelle van der Linden, Digital Flow Consultant bij COIN. “Via de Award kunnen we onze klanten overtuigen van de expertise die we in huis hebben én die we in hun Liferay project kunnen injecteren.”

Onderzoek naar nieuwe Liferay-integraties

COIN doet veel onderzoek naar hoe ze Liferay kunnen integreren met andere technologieën en softwarepakketten. De product experts van het team worden dan ook vaak gevraagd om te spreken op events. Daar zetten ze de kracht van Liferay en minder voor de hand liggende integraties met het platform in de kijker. Daarnaast publiceren ze hun bevindingen op het Liferay forum, maar ook op de Liferay en ACA IT-Solutions blogs. Door op een ongezouten manier te communiceren over de 'wins', maar ook over de 'failures', kunnen andere teams wereldwijd met deze kennis gefundeerde beslissingen nemen of risico’s efficiënter verkleinen. Uiteraard gebeurt de communicatie over bevindingen tijdens een project altijd in samenspraak met de klant. Zo brengen we de competitiviteit van hun applicatie niet in het gedrang.

Investeren in de Liferay-community

“De Award is natuurlijk geen doel op zich. De moeite die we voor de community doen is een gevolg van de kwaliteit en toegevoegde waarde die we naar onze klanten brengen. Het is desondanks wel leuk om van Liferay deze erkenning te krijgen. Het bevestigt ook dat Liferay dezelfde waarde hecht aan de community en hun klanten als wij. We blijven dan ook investeren in de Liferay Community naar de toekomst toe,” legt Jelle uit. “We geloven namelijk dat Liferay door zijn openheid en technische onderbouw een ideaal platform is om een digital experience portaal mee uit te werken. Daarnaast springt Liferay snel op de kar als het gaat over nieuwe trends in de markt. We willen hen dan ook blijven ondersteunen en bijstaan door onze ervaringen met hen en de community te delen.”


by on 18/10/2017
Share on Share on